ORTODONCIA

Ortodoncia eshte nje nga deget e stomatologjise qe ndikon rrenjesisht ne estetiken dhe funksionin e aparatit oral. Eshte nje investim shume i rendesishem per personat qe kane probleme me kafshimin apo dhembe te vendosur ne menyre jo te rregullt ne arkaden dentare. Trajtimet ortodontike qe konsistojne ne probleme skeletike (probleme me kafshimin) mund te realizohen ne moshe te hershme, para moshes se pjekurise. Ndersa rregullimi i drejtimit te dhembeve ka nje tolerance me te madhe per sa i perket moshes se pacientit tek i cili do te kryhet trajtimi ortodontik. Drejtimi i dhembeve me ane te aparateve ortodontike realizohet edhe pas moshes se pjekurise. Ne varesi te problematikes individuale te pacientit ndryshon si plani i trajtimit ashtu edhe lloji i aparatit ortodontik qe duhet perdorur. Per t’ju dhene nje ide te pergjithshme mbi aparatet ortodontike, ato jane te levizshme, fikse metalike, fikse estetike dhe Aligner~INVISALIGN, qe eshte edhe teknologjia e fundit ne industri.                              

Aparatet fikse metalike

Jane aparatet klasike. Perbehen nga braketat metalike qe vendosen ne cdo dhemb dhe nje tel i holle horizontal qe vendoset ne mesin e cdo brakete. Disavantazh i vogel i ketij aparati eshte estetika dhe njekohesisht vendosja e ketij aparati kerkon nje kujdes te madh per mirembajtjen e higjenes se gojes. Gjate periudhes qe pacienti perdor kete aparat fiks, mjeku keshillon larjen e dhembeve me furca te posacme ne menyre qe ajo te depertoje edhe ne zonat afer braketave per nje pastrim sa me te mire ne menyre qe te parandalojme fillimin e nje procesi karioz ne ndonje nga dhembet te cilet jane te shendetshem. Dhembet duhet te lahen tre here ne dite pas ushqimit, goja duhet te shpelahet here pas here me shplares te posacem qe i perdorim edhe ne jeten e perditshme per higjene orale te zakonshme. Pacienti mund te ndjeje pak dhimbje vetem gjate periudhes se pershtatjes me aparatin por kjo nuk eshte asgje per tu shqetesuar.                             

Aparatet fikse estetike

Perbehen nga braketat prej qeramike, me ngjyre pothuajse transparente (ngjyre e bardhe) qe vendosen tek cdo dhemb dhe jane estetikisht shume te kenaqshme. Ne mesin e cdo brakete kalon nje tel i holle I vendosur horizontalisht. Kujdesi per higjenen orale duhet te jete shume rigoroz. Me kete aparat kemi si avantazh nje estetike te permiresuar ne krahasim me aparatin fiks metalik dhe rezultate po aq te sukseshme ne trajtimin ortodontik qe ndjekim.                                     

Aligner ~ INVISALIGN

Eshte aparati ortodontik me avangard. Ai perbehet vetem nga nje kellef transparent shume estetik i cili vendost ne arkaden dentare per te pakten 22 ore ne dite. Me INVISALIGN plani i trajtimit programohet ne menyre kompjuterike 3D duke ofruar nje saktesi maksimale. Per te realizuar ripozicionimin e dhembeve do te duhen disa kellefe te cilet nderohen cdo 2-3 jave. Qe ne fillim te procesit mjeku, do te skanoje pamjen 3D te dhembeve tuaj me ane te nje skaneri te posacem (3 SHAPE). Me pas ai percakton nje plan trajtimi ne menyre dixhitale nga fillimi deri ne fund te tij. Para fillimit te trajtimit ortodontik me Aligner~INVISALIGN ju keni mundesi te shihni buzeqeshjen tuaj perfundimtare e printuar.

Avantazhet me Aligner ~Invisalign:

Eshte estetik, komod, higjena dentare eshte shume e lehte per tu mbajtur pasi kellefi mund te hiqet per tu pastruar dhe me pas te rivendoset serish. Me kete teknike realizohet trajtimi i nje sere problemesh ortodontike si ne denticion qumeshti apo te perhershem ku mund te permendim : dhembet e grumbulluar, mbyllja e hapesires se theksuar midis dy dhembeve frontale, rregullim i kafshimit te hapur, kafshim i kryqezuar, kafshim i thelle, drejtim i dhembit,etj. Nje trajtim ortodontik zgjat 6 muaj deri ne 2 vjet. Kjo varet nga lloji i problematikes qe po trajtohet, ecurise dhe disa faktoreve te tjere individuale te pacientit.     

TURIZMI DENTAR

Klinika jone ju ofron turizem dentar

Sherbime dentare te cilesise me te mire, krahasuar me standartet nderkombetare, materiale cilesore te certifikuara, te markave me te njohura ne treg dhe nje cmim shume te lire.

Rezervoni

Rezervoni nje takim prane klinikes sone

Ejani ne Shqiperi

Vizitoni Tiranen dhe Shqiperine gjate kohes qe do kryeni sherbimet

Sherbimi Dentar

Sherbime dentare te cilesise me te mire, krahasuar me standartet nderkombetare, materiale cilesore te certifikuara.

-70% Ulje

Perpos cilesise ne sherbim ju perfitoni dhe ulje deri ne -70% per sherbimet tona

OFERTA SPECIALE

Rezervoni një vizite falas